YENİBOĞAZİÇİ BELEDİYESİ İLE ÇEŞME BELEDİYESİ KARDEŞ ŞEHİR OLDU

Yeniboğaziçi Belediye Başkanı Mustafa Zurnacılar resmi ziyarette bulunduğu Çeşme Belediye Başkanı Muammer Ekrem Oran ile yapılan görüşmeler sonucunda; Beldenin yurt dışında tanıtılması, belediyeler arasında işbirliği anlayışının geliştirilmesi, bilgi ve deneyim paylaşımının sağlanması, karşılıklı kültür sanat etkinlikleri, organizasyonlar, Cittaslow konuları ve kardeş belediyecilik konusunda görüşler ortaya konuldu ve resmi olarak Yeniboğaziçi ve Çeşme Belediyesi arasında kardeş belediye olma kararı alındı.

Yeniboğaziçi Belediye Başkanı Mustafa Zurnacılar’ın yaptığı açıklamada; ‘Geçen yıl Çeşme Belediyesi ile kardeş belediye olma konusunda ilk adımları atmıştık. Çeşme Belediyesine ve Belediye Başkanı Muammer Ekrem Oran’a gerçekleştirdiğimiz ziyarette; Yeniboğaziçi Belediyesi ile Çeşme Belediyesi arasında var olan ilişkileri resmileştirilme ve kardeşlik ilişkisinin kurulması ile ilgili gereken adımları en kısa sürede atma konusunda görüş alışverişinde bulunuldu.
Bölge halklarına katkı sağlayacak bu kardeşlik iki kente de yarar sağlayacaktır. Kardeşliğimiz ve iş birliğimiz hayırlı uğurlu olsun’ dedi.